فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:22 Issue: 4, 2016

Internal Medicine Today
Volume:22 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/08/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • تاثیر استفاده از ترکیب فنتانیل و لیدوکائین بر ثبات همودینامیک در بی حسی نخاعی بیماران با سابقه پرفشاری خون در جراحی برش پروستات از طریق مجرا: کارآزمایی بالینی دوسوکور
    محسن صاحبان ملکی، مجتبی کیان مهر، علیرضا طلایی *، مریم معاون سعیدی نوقابی صفحات 261-269
    اهداف
    یکی از مشکلات بی حسی اسپاینال با لیدوکائین5% در سنین بالا، بروز تغییرات شدید همودینامیک است که می تواند منجر به عوارض قلبی- عروقی یا کلیوی شود. هدف این مطالعه، مقایسه تغییرات همودینامیک در دو روش بی حسی نخاعی با لیدوکائین5% (روش مرسوم) و دوز پایین لیدوکائین5% به همراه فنتانیل 50میکروگرم در بیماران مسن با سابقه افزایش فشار خون سیستمیک در جراحی برش پروستات از طریق مجرا (TURP) بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 148 بیمار بالای 50 سال مبتلا به هیپرتروفی خوش خیم پروستات که بین سال های 91-1390 برای جراحی TURP به بیمارستان 15خرداد گناباد مراجعه کرده بودند، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه 74نفری تقسیم شدند. گروه اول با 2سی سی لیدوکائین5% (100میلی گرم) و گروه دوم با یک سی سی لیدوکائین5% (50میلی گرم) به همراه یک سی سی فنتانیل (50میکروگرم) تحت بی حسی نخاعی قرار گرفتند. مانیتورینگ فشار خون و ضربان قلب بلافاصله بعد از بی حسی و هر 5 دقیقه ثبت می شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و آزمون T مستقل و آزمون دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه لیدوکائین+فنتانیل میانگین کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک (001/0p<) و میانگین کاهش تعداد ضربان قلب (009/0=p) به طور معنی داری کمتر از گروه لیدوکائین بود. در گروه لیدوکائین 26 بیمار به افدرین و 19 بیمار به آتروپین نیاز پیدا کردند، ولی در گروه لیدوکائین+فنتانیل هیچ بیماری به افدرین و آتروپین نیاز پیدا نکرد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    دوز پایین لیدوکائین (50میلی گرم) با فنتانیل 50میکروگرم می تواند بدون ایجاد بی ثباتی همودینامیک برای جراحی TURP در بیماران سالمند با سابقه پرفشاری کنترل شده، بی حسی و بی دردی کافی ایجاد کند.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، همودینامیک، لیدوکائین، فنتانیل
  • سجاد کرمی *، علیرضا رمضانی صفحات 267-274
    اهداف
    فعالیت ورزشی، از عوامل مهم و تاثیرگذار بر افزایش چگالی مویرگی و رگ زایی است که به آن آنژیوژنز گفته می شود. مهم ترین تنظیم کننده های تحریکی فرآیند آنژیوژنز، نیتریک اکساید (NO) و فاکتور اندوتلیال رشد عروقی (VEGF) هستند. اندوستاتین نیز از عوامل بازدارنده آنژیوژنز است. هدف این پژوهش، بررسی سازگاری در پاسخ عوامل تحریکی و مهاری رگ زایی پس از 4 هفته تمرین مقاومتی فزاینده در مردان غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 دانشجوی مرد 20 تا 25ساله سالم و کم تحرک ساکن در کوی دانشگاه تهران در نیم سال اول سال 95-1394 به عنوان نمونه دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 10نفره تجربی و شاهد تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به صورت سه جلسه در هفته و به مدت 4 هفته انجام گرفت. نمونه گیری خون قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین از آزمودنی ها به عمل آمد و مقادیر VEGF، NO و اندوستاتین سنجیده شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 18 و توسط آزمون های T مستقل و وابسته و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر VEGF و NO در گروه تجربی در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری داشت (001/0=p)، در حالی که در گروه شاهد تغییرات معنی داری مشاهده نشد (05/0p>). مقادیر اندوستاتین در دو گروه تجربی و شاهد در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری نداشت (05/0p>). همچنین فقط بین متغیرهای VEGF و NO همبستگی معنی دار مشاهده شد (82/0=r؛ 016/0=p).
    نتیجه گیری
    4 هفته تمرین مقاومتی فزاینده در مردان غیرفعال بر عوامل تحریکی آنژیوژنز (VEGF و NO) تاثیر معنی داری دارد، ولی بر عامل مهاری آنژیوژنز (اندوستاتین) تاثیر معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، نیتریک اکساید، تمرین مقاومتی، فاکتور اندوتلیال رشد عروقی
  • سهیلا کریمی، قاسم نظیری، سید ابراهیم حسینی * صفحات 277-285
  • مهرداد فتحی *، سمیه خیرآبادی، فریبرز رمضانی، کیوان حجازی صفحات 283-289
    اهداف
    فعالیت بدنی و رژیم غذایی به عنوان اصولی ترین و علمی ترین روش های کاهش علایم بیماری های قلبی- عروقی شناخته شده اند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مکمل چای سبز بر برخی ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی در زنان چاق غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی در سال 1394، تعداد 40 زن غیرفعال چاق ساکن شهرستان مشهد به روش نمونه گیری دردسترس و هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی به چهار گروه 10نفره چای سبز، تمرین هوازی، ترکیب چای سبز و تمرین هوازی و گروه کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه به مدت 60-45 دقیقه بود. در گروه چای سبز آزمودنی ها به مدت هشت هفته روزانه 3 نوبت و بعد از هر وعده غذایی، چای سبز مصرف نمودند. برای گروه ترکیبی هر دو مداخله صورت گرفت و گروه کنترل هیچ مداخله ای نداشتند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 15 و توسط آزمون های T همبسته و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سطوح کلسترول تام در گروه چای سبز، تمرین هوازی و ترکیبی، میانگین تری گلیسرید در گروه چای سبز و تمرین هوازی، میانگین لیپوپروتئین با چگالی پایین در گروه چای سبز و ترکیبی و میانگین لیپوپروتئین با چگالی بالا فقط در گروه تمرین هوازی در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون دارای تغییرات معنی دار بود (05/0p<). میانگین غلظت پروتئین واکنشگرC نیز در گروه تمرین هوازی (01/0=p) و ترکیبی (04/0=p) کاهش معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین هوازی، مصرف چای سبز و ترکیب این دو، اثرات نسبتا یکسانی بر کاهش ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی در زنان چاق غیرفعال دارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چای سبز، ریسک فاکتورهای قلبی، عروقی
  • زهرا پیرو، عبدالحسین پرنو *، پیام ساری اصلانی، رسول اسلامی صفحات 291-297
    اهداف
    در مطالعات مختلف، تاثیرات سودمند فعالیت بدنی بر شاخص های میگرن (دفعات، مدت و شدت حملات) به اثبات رسیده است. با این حال ضروری است ویژگی های ورزش مانند شدت، مدت، تکرار و نوع ورزش برای بررسی اثرات مفید فعالیت بدنی در درمان میگرن مورد توجه قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی با شدت متوسط بر شاخص های میگرنی و کیفیت زندگی زنان میگرنی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی به روش تصادفی کنترل شده در سال 1394، تعداد 20 زن میگرنی غیرورزشکار در شهر کرمانشاه انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه گواه (10 نفر) و تمرین هوازی با شدت متوسط (10 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین هوازی با شدت متوسط (15-13 مقیاس درک فشار بورگ) شامل 8 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 40 دقیقه بود. یک ماه قبل و بعد از تمرین، شاخص های میگرنی (تکرار، مدت و شدت حملات) و همچنین 48 ساعت قبل و بعد از آن، کیفیت زندگی و توان هوازی آزمودنی ها ارزیابی شدند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون های آنالیز کوواریانس، تعقیبی LSD و T مستقل انجام شد.
    یافته ها
    تمرین هوازی با شدت متوسط باعث کاهش معنی دار در شدت، تعداد و مدت حملات سردرد و بهبود کیفیت زندگی و افزایش توان هوازی شد (001/0p<). درصد تغییرات در این متغیرها، از پیش آزمون به پس آزمون بین دو گروه گواه و تمرین معنی دار بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی با شدت متوسط در کاهش شاخص های سردرد میگرنی و بهبود کیفیت زندگی و آمادگی هوازی در زنان میگرنی موثر است.
    کلیدواژگان: سردرد، میگرن، زنان، تمرین هوازی
  • سپیده غلامی *، طیبه ریحانی، مهران بیرقی طوسی، حمیدرضا بهنام وشانی صفحات 299-306
    اهداف
    بیماری صرع از شایع ترین اختلالات عصبی در دوره کودکی است. در مورد کودکان مصروع، غالبا مادران نقش مراقب اصلی را بر عهده دارند که فشارهای روانی زیادی را متحمل می شوند. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر توانمندسازی بر خود کارآمدی مادران دارای کودک مصروع در زمینه های تطابق روانی، کسب حمایت و دریافت اطلاعات بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوگروهه قبل و بعد با گروه کنترل در سال 1393، 100 نفر از مادران دارای کودک مصروع بستری شده در بخش اعصاب بیمارستان قائم(عج) مشهد به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش (50 نفر) و کنترل (50 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه خودکارآمدی مراقب بود. برنامه توانمندسازی فقط برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. خودکارآمدی مادران، قبل و بعد از مداخله، در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس داده ها به کمک نرم افزار SPSS 11.5 و با استفاده از آزمون های آماری T مستقل، T زوجی، مجذور کای، دقیق فیشر و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات خودکارآمدی در ابعاد تطابق روانی، کسب حمایت و دریافت اطلاعات، قبل از مداخله، بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>)، ولی دو گروه بعد از مداخله با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند (001/0p<). همچنین در گروه آزمایش، میانگین نمرات بعد از مداخله به طور معنی داری بیشتر از قبل از مداخله بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    برنامه توانمندسازی، خود کارآمدی مادران دارای کودک مصروع را در زمینه های تطابق روانی، کسب حمایت و دریافت اطلاعات افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، خود کارآمدی، صرع، تطابق روانی، دریافت اطلاعات
  • رحمان سوری *، ثروت چوپانی، نفیسه فلاحیان، اعظم رمضان خانی صفحات 307-312
    اهداف
    در سال های اخیر، هموسیستئین خون به عنوان عامل اصلی پاتوژنز بیماری های قلبی- عروقی مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت بدنی بر سطوح هموسیستئین سرم و سایر عوامل خطرزای قلبی- عروقی در زنان چاق یا دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد در سال 1394، 18 نفر از زنان مراجعه کننده به مجموعه های ورزشی الزهرا(س) مناطق 3 و 4 تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه فعالیت بدنی و شاهد تقسیم شدند که برنامه مداخله برای گروه فعالیت بدنی اجرا شد و گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پروتکل تمرین شامل تمرین کششی و فعالیت ایروبیک با شدت 60 تا 75% حداکثر ضربان قلب به مدت 10 هفته و 5 جلسه در هفته بود. در آغاز و 48 ساعت پس از پایان تمرین، سطوح هموسیستئین سرم و لیپیدها در آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های T زوجی و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از اجرای تمرینات ورزشی، میانگین سطح هموسیستئین سرم در گروه فعالیت بدنی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری یافت (001/0=p)، اما در میزان چربی های خون تفاوت معنی داری بین دو گروه فعالیت بدنی و شاهد وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    10 هفته فعالیت بدنی در زنان چاق یا دارای اضافه وزن می تواند با کاهش غلظت هموسیستئین سرم، خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، فعالیت بدنی، چاقی، اضافه وزن، زنان
  • پریسا سلیمانی *، عباس ابوالقاسمی، سجاد وکیلی عباسعلیلو، عارف رحیمی، نسرین بایرامزاده صفحات 313-319
    اهداف
    سندروم روده تحریک پذیر (IBS) از شایع ترین اختلالات کارکردی دستگاه گوارش است. درمان های متفاوت دارویی و روان شناختی برای کنترل علایم این بیماری به کار برده می شود. هدف مطالعه حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مدیریت استرس شناختی- رفتاری بر شدت علایم و بهزیستی هیجانی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، 30 نفر از بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر در سال 1391 در شهر اردبیل به روش دردسترس، انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) گمارده شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه شدت علایم سندروم روده تحریک پذیر، مقیاس عاطفه مثبت و منفی خصلتی و مقیاس رضایت از زندگی بود. برنامه درمانی مدیریت استرس شناختی- رفتاری در 10 جلسه 90دقیقه ای و به صورت گروهی برای گروه آزمایش برگزار شد. ارزیابی بیماران در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره انجام شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات عاطفه مثبت، عاطفه منفی، رضایت از زندگی و شدت علایم سندروم روده تحریک پذیر در دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0p<). آموزش مدیریت استرس شناختی- رفتاری توانست 51% واریانس مولفه عاطفه مثبت، 55% واریانس مولفه عاطفه منفی، 89% واریانس رضایت از زندگی و 57% واریانس شدت علایم IBS را تعیین کند.
    نتیجه گیری
    درمان مدیریت استرس شناختی- رفتاری می تواند در کاهش شدت علایم و افزایش بهزیستی هیجانی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر موثر باشد.
    کلیدواژگان: استرس (روان شناختی)، علایم، هیجان، سندروم روده تحریک پذیر
  • کمال میرکریمی، عبدالرحمان چرکزی، محمدرضا هنرور، محمد جواد کبیر، رحمان بردی ازونی دوجی، محمد آریایی *، مریم ایری صفحات 321-327
    اهداف
    چاقی از مشکلات بهداشتی مهم در سراسر دنیا است که به طور روزافزونی در حال افزایش است. سبک زندگی کم تحرک یکی از دلایل عمده چاقی است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر مصاحبه انگیزشی بر قصد انجام فعالیت بدنی در زنان چاق یا دارای اضافه وزن با استفاده از تئوری انگیزش محافظت بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی در سال 1394، 60 نفر از زنان چاق یا دارای اضافه وزن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر گرگان به صورت نمونه گیری غیراحتمالی و دردسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و مصاحبه انگیزشی تقسیم شدند. متغیرهای پژوهش قبل، 2 و 6 ماه پس از مداخله، در هر دو گروه توسط پرسش نامه محقق ساخته اندازه گیری شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 18 و توسط آزمون های آماری T مستقل، مجذور کای، آنووا با اندازه های مکرر، LSD و رگرسیون خطی تک متغیره و چندمتغیره انجام شد.
    یافته ها
    نمره تمام سازه های تئوری انگیزش محافظت در گروه مصاحبه انگیزشی در مقایسه با گروه کنترل، 2 و 6 ماه بعد از مداخله افزایش معنی دار یافت (001/0p<)، اما کاهش شاخص های آنتروپومتریک وزن و شاخص توده بدنی در 2 و 6 ماه بعد، معنی دار نبود (05/0p>). قوی ترین سازه های پیش بینی کننده قصد انجام فعالیت بدنی در 2 ماه پس از مداخله به ترتیب کارآیی پاسخ درک شده، خودکارآمدی و شدت درک شده و 6 ماه پس از مداخله به ترتیب نگرش و شدت درک شده بودند.
    نتیجه گیری
    اجرای مصاحبه انگیزشی، نمره تمام سازه های تئوری انگیزش محافظت و متعاقبا قصد انجام فعالیت بدنی را در زنان چاق یا دارای اضافه وزن افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی، قصد انجام فعالیت بدنی، تئوری انگیزش محافظت، چاقی، اضافه وزن
  • وحید سبحانی، محمد تقی محمدی، حسین شیروانی، امیر امینی * صفحات 329-336
    اهداف
    براساس نتایج برخی مطالعات، سیستم هموستاز خون که تحت تاثیر فاکتورهای انعقادی و فیبرینولیز است، به دنبال فعالیت های ورزشی تغییر می یابد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر یک دوره ورزشی طولانی مدت ترکیبی (هوازی- مقاومتی) و تناوبی با شدت بالا بر پارامترهای انعقاد و فیبرینولیز خون در افراد جوان سالم غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی در سال 1393 در شهرستان سقز 30 مرد جوان سالم غیرورزشکار به روش نمونه گیری آسان و دردسترس انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تمرین ترکیبی (هوازی- مقاومتی)، تمرین تناوبی با شدت بالا و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرینات به مدت هشت هفته (3 بار در هفته) در دو گروه ترکیبی و تناوبی با شدت بالا انجام شد. قبل از اولین جلسه و 30 دقیقه بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه های خونی جمع آوری شدند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19 و توسط آزمون های T وابسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از مداخله تمرینی، تعداد پلاکت ها و سطح فیبرینوژن در گروه ترکیبی کاهش معنی دار و زمان پروترومبین (PT) در گروه تناوبی با شدت بالا و سطح دی- دایمر در هر دو گروه تمرینی افزایش معنی دار نشان داد (05/0p<). همچنین غلظت دی- دایمر بین گروه کنترل و گروه تمرین تناوبی با شدت بالا و تعداد پلاکت ها بین گروه ترکیبی با گروه های کنترل و تناوبی با شدت بالا تفاوت معنی دار داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و تمرین ترکیبی در مردان جوان سالم غیرورزشکار موجب کاهش فعالیت پیش برنده انعقاد و افزایش فعالیت فیبرینولیزی می شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین ترکیبی، انعقاد خون، فیبرینولیز
  • رضا محبتی، عباسعلی عباس نژاد، ابولفضل خواجوی راد *، میلاد حق شناس، محمدرضا خزدیر صفحات 337-344
    اهداف
    آدریامایسین از داروهای مهم ضدسرطان است که باعث آسیب کلیوی می شود. در مطالعات متعددی اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه گزارش شده است. هدف این مطالعه، تعیین اثرات عصاره آبی- الکلی زردچوبه بر آسیب کلیوی ناشی از آدریامایسین در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی ساده به چهار گروه؛ شاهد، آدریامایسین (5میلی گرم بر کیلوگرم)، عصاره زردچوبه (1000میلی گرم بر کیلوگرم) و عصاره زردچوبه به همراه آدریامایسین تقسیم شدند. گروه ها به مدت 5 هفته تحت تیمار قرار گرفتند و در روزهای صفر، 6، 10، 14، 21، 28 و 35 نمونه ادرار 24ساعته آنها برای اندازه گیری میزان فیلتراسیون گلومرولی جمع آوری شد. برای تعیین درصد آسیب کلیوی از کلیه سمت چپ حیوانات استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی توکی و T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین فیلتراسیون گلومرولی در گروه آدریامایسین در روزهای 21 و 35 نسبت به روزهای صفر و 6 کاهش معنی دار و در گروه عصاره زردچوبه در روزهای 10، 14، 21 و 28 افزایش معنی دار داشت (05/0p<). درصد آسیب کلیوی در گروه های آدریامایسین (001/0p<) و عصاره زردچوبه به همراه آدریامایسین (01/0p<) نسبت به گروه شاهد افزایش معنی دار و در گروه عصاره زردچوبه و گروه عصاره زردچوبه به همراه آدریامایسین نسبت به گروه آدریامایسین کاهش معنی دار نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی- الکلی زردچوبه، درصد آسیب کلیوی ناشی از آدریامایسین در موش های صحرایی را کاهش داده و سبب بهبود میزان فیلتراسیون گلومرولی می شود.
    کلیدواژگان: زردچوبه، آسیب کلیوی، میزان فیلتراسیون گلومرولی، آدریامایسین
  • محبوبه عسگری، سیدعلی حسینی * صفحات 345-351
    اهداف
    شوید در طب سنتی به عنوان کاهش دهنده گلوکز، چربی و کلسترول مطرح شده است. انجام فعالیت های ورزشی نیز از راهکارهای اساسی کنترل و درمان دیابت و هیپرلپیدمی است. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر شش هفته تمرین شنا، مصرف عصاره آبی- الکلی شوید و ترکیب آنها بر نیم رخ چربی موش های صحرایی دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ داولی، پس از القای دیابت، به طور تصادفی به 4 گروه (تمرین شنا، مصرف عصاره آبی- الکلی شوید، تمرین شنا به همراه مصرف عصاره شوید و کنترل) تقسیم شدند. مداخلات شامل 6 هفته برنامه تمرین شنا و مصرف عصاره آبی- الکلی شوید روزانه به میزان 100میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بود. سپس خونگیری از حیوانات به منظور بررسی نیم رخ چربی صورت گرفت. داده ها با آزمون های T وابسته، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    6 هفته مصرف عصاره، تمرین شنا و ترکیب آنها، اثر معنی داری بر کاهش سطوح LDL، VLDL، تری گلیسیرید و کلسترول تام و افزایش سطوح HDL موش های صحرایی دیابتی داشت (001/0=p). تمرین شنا به همراه مصرف عصاره نسبت به مصرف عصاره به تنهایی، اثر بیشتری بر کاهش LDL (008/0=p) و کلسترول تام (01/0=p) داشت. همچنین تاثیر تمرین شنا به همراه مصرف عصاره نسبت به مصرف عصاره به تنهایی (001/0=p) و تمرین شنا (01/0=p) بر افزایش HDL بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با وجود تاثیر 6 هفته تمرین شنا و مصرف عصاره آبی- الکلی شوید بر بهبود نیم رخ چربی موش های صحرایی دیابتی، ترکیب این دو روش موثرتر است.
    کلیدواژگان: شوید، شنا، تمرین، چربی، دیابت
  • پگاه مطوری پور، مختار محمودی *، هادی جعفری منش، سبحان ابراهیم پور، فاطمه رفیعی، پروانه عسگری صفحات 353-358
    اهداف
    نصب خط وریدی برای بیشتر بیماران یک تجربه ناخوشایند و دردناک است. بنابراین ضروری است روش های جدیدی به منظور کاهش یا حتی حذف درد در ناحیه تزریق بیماران ارایه شود. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر وضعیت دهی (نشسته یا خوابیده) حین نصب خط وریدی بر میزان درد و اضطراب بعد از آن در بیماران بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1394، 60 بیمار بستری در بخش های داخلی بیمارستان آموزشی درمانی امیرالمومنین(ع) اراک به روش دردسترس انتخاب و براساس تخصیص تصادفی ساده به دو گروه وضعیت نشسته و وضعیت خوابیده به پشت تقسیم شدند. شاخص های شدت درد و شدت اضطراب، قبل و بعد از انجام رگ گیری در هر دو گروه براساس مقیاس دیداری (VAS) مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آزمون های مجذورکای، T زوجی و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب قبل از رگ گیری در دو گروه با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری نداشت (05/0p>)، اما بعد از رگ گیری میانگین نمره اضطراب و همین طور میانگین نمره درد در گروه نشسته به صورت معنی داری بیشتر از گروه خوابیده بود (0001/0=p). همچنین میانگین نمره اضطراب در گروه خوابیده، قبل و بعد از رگ گیری با یکدیگر اختلاف آماری معنی دار نشان داد (0001/0=p)، اما در گروه نشسته بین قبل و بعد از رگ گیری تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    قرارگرفتن در وضعیت خوابیده به پشت در مقایسه با وضعیت نشسته حین نصب خط وریدی می تواند باعث کاهش میزان درد و اضطراب بعد از آن در بیماران شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، درد، وضعیت، خط وریدی
  • حمیده ایزدی، مهرناز گرانمایه *، نسیم سادات طیبی صفحات 359-363
    اهداف
    دیسمنوره در زنان از شیوع بالایی برخوردار است. درمان دیسمنوره شامل درمان دارویی و غیردارویی است که در سال های اخیر روش های غیردارویی از جمله طب فشاری، توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب نموده است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر فشار بر نقطه دهم طحالی بر شدت درد در دیسمنوره اولیه بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در سال 1391، 100 نفر از دانشجویان دختر مبتلا به دیسمنوره اولیه ساکن خوابگاه های علوم پزشکی تهران، براساس نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده و طبق برنامه تصادفی سازی در دو گروه کنترل (50 نفر) و مداخله (50 نفر) قرار گرفتند. برای انجام پژوهش، از پرسش نامه دموگرافیک، خط کش درد و مقیاس دیداری استفاده شد. در گروه مداخله، طب فشاری و کاربرد آن، نقطه دهم طحالی و چگونگی پیداکردن و ماساژ آن آموزش داده شد، اما در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. شدت درد، قبل، یک، 2 و 3 ماه بعد از مداخله سنجیده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و آزمون های مجذور کای و T مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    قبل از مداخله، بین میانگین شدت درد در دو گروه کنترل و مداخله ، اختلاف معنی داری وجود نداشت (143/0=p)، لذا دو گروه از نظر شدت درد همگن بودند. میانگین شدت درد در ماه اول، دوم و سوم بعد از مداخله در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد و درد بعد از 3 ماه در گروه مداخله کاهش یافت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    فشار بر نقطه دهم طحالی در کاهش شدت درد در دیسمنوره اولیه موثر است.
    کلیدواژگان: دیسمنوره، طب فشاری، نقطه دهم طحالی
|
  • Effect of Fentanyl with Lidocaine on Hemodynamical Stability of Patients with History of Hypertension in TURP Surgery: A Double Blind Controlled Clinical Trial
    M. Saheban Maleki, M. Kianmehr, A.R. Talaei *, M. Moaven Saeidi Noghabi Pages 261-269
    Aims: Some severe hemodynamic changes are known as problems due to 5% lidocaine spinal anesthesia at the elderly. Such changes, also, may lead to the cardio-vascular or renal problems. The aim of this study was to compare between the hemodynamic changes in two spinal-cord anesthesia methods with 5% lidocaine (the current method) and with low 5% lidocaine dose with 50μg fentanyl in the elderly patients with a systemic blood-pressure increase history in the transurethral resection of the prostate (TURP).
    Materials and Methods
    In the two-blinded clinical trial, 148 patients aged more than 50 years with benign prostate hypertrophy, who had referred to 15th of Khordad Hospital of Gonabad for TURP between 2011 and 2012, were studied. The subjects, selected via simple random sampling method, were randomly divided into two groups (n=74 per group). The first and the second groups underwent spinal-cord anesthesia with the administrations of 5% lidocaine (2cc; 100mg) and 5% lidocaine (1cc; 50mg) fentanyl (1cc; 50μg), respectively. Blood-pressure and heart-rate were recorded immediately after the anesthesia and at every 5 minutes. Data was analyzed by SPSS 21 software using independent T and Fisher’s exact tests.
    Findings: Mean reductions in the systolic and the diastolic blood-pressures (p
    Conclusion
    Without any hemodynamic instability, low lidocaine dose (50mg) with fentanyl (50μg) may result in sufficient anesthesia and no-pain in the elderly patients with a history of controlled high-pressure, who undergo TURP.
    Keywords: Spinal Anesthesia, Hemodynamics, Lidocaine, Fentanyl
  • S. Karami *, A.R. Ramezani Pages 267-274
    Aims: The sport activity is an important factor affecting the capillary density and angiogenesis. Nitric oxide (NO) and vascular endothelial growth factor (VEGF) are the most important stimulative regulators in the angiogenesis. In addition, endostatin is one of the inhibitors of angiogenesis. The aim of this study was to investigate the adaptation in the responses of the angiogenesis inhibition and stimulating factors after 4-week increasing resistive exercises in the sedentary men.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 20 healthy and inactive male students, aged between 20 and 25 years, who were residents of Tehran University Dormitory, were studied in the first semester of the academic year 2015-16. The subjects, selected via available sampling method, were divided into two groups including experimental and control groups (n=10 per group). 4-week resistive exercises were done three sessions per week. Blood-sampling was done before and 48 hours after the last exercise session. VEGF, NO, and endostatin were then measured. Data was analyzed by SPSS 18 software using independent and dependent T tests, as well as Pearson correlation coefficient test.
    Findings: In experimental group, VEGF and No significantly increased at the posttest stage than the pretest (p=0.001). Nevertheless, no significant difference was observed in control group (p>0.05). In both experimental and control groups, endostatin level did not significantly increase at the posttest stage than the pretest (p>0.05). In addition, VEGF and NO were the only variables that were significantly correlated (p=0.016; r=0.82).
    Conclusion
    4-week increasing resistive exercises in the sedentary men significantly affect the angiogenes stimulating factors, i. e. VEGF and NO, while such exercises do not significantly affect the angiogenesis inhibition factor, i. e. endostatin.
    Keywords: Angiogenesis, Nitric Oxide, Resistance Training, Vascular Endothelial Growth Factor
  • Soheila Karimy, Ghasem Naziry, Seyed Ebrahim Hosseini * Pages 277-285
    Aims: As a proper medium for the treatment interventions, music, which, as a non-invasive tool, is not expensive, can be used alongside other nursing cares. The aim of this study was to determine the effects of group music-therapy on the rate of the agitated behavior in the elderly women with Alzheimer.
    Materials and Methods
    In the controlled semi-experimental study with a pretest-posttest plan, 20 female patients with Alzheimer, aged between 65 and 75 years, were studied in Shiraz Islamic Azad University in 2015. The patients were residents of Farzanegan Nursing Home in Shiraz Township. The subjects, selected via available sampling method, were randomly divided into two groups including experimental (n=10) and control (n=10) groups. Data was collected using 10-question brief cognitive test questionnaire and CohenMansfield agitation questionnaire. Experimental group received 4-week group music-therapy consisted of three 30- to 45-minute sessions per week. There was no intervention in control group. Data was collected in both pretest and posttest stages. Data was analyzed by SPSS 19 software using covariance analysis test.
    Findings: At the pretest stage, mean rates of the agitated behaviors in experimental and control groups were not significantly different (p>0.05). Nevertheless, mean rate of the agitated behaviors in experimental group was significantly reduced at the posttest stage than both the pretest stage and control group (p0.05).
    Conclusion
    The group music-therapy is an effective tool to reduce the agitated behaviors in the elderly women with Alzheimer.
    Keywords: Music Therapy, Alzheimer Disease, Psychomotor Agitation
  • M. Fathei *, S. Khairabadi, F. Ramezani, K. Hejazi Pages 283-289
    Aims: Physical activities, as well as diet, are known as the truest scientific methods to reduce the signs of the cardio-vascular diseases. The aim of this study was to investigate the effects of 8–week aerobic trainings and green tea supplementation on some of the cardio-vascular risk factors in the obese inactive women.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 40 obese inactive women, who were residents of Mashhad Township, were studied in 2015. The subjects, selected via purposeful available sampling method, were randomly divided into 4 groups (n=10 per group). The groups were green tea, aerobic training, aerobic training and green tea supplementation, and control groups. 8-week training program consisted of three 45- to 60-minute sessions per week. Green tea was consumed by green tea group three times a day after each meal. The composed group underwent both interventions, while control group underwent no intervention. Data was analyzed by SPSS 15 software using correlated T test and one-way ANOVA.
    Findings: Mean total cholesterol level was significantly changed in green tea, aerobic training, and composed groups in the posttest stage compared to the pretest stage (p
    Conclusion
    8 weeks aerobic training, green tea consumption, and their composition reduce the cardiovascular risk factors in inactive obese women in a relatively similar manner.
    Keywords: Aerobic Exercise, Green Tea, Cardiovascular Abnormalities
  • Z. Pairo, A.H. Parnow *, P. Sari, Aslani, R. Eslami Pages 291-297
    Aims: The beneficial effects of physical activities on migraine indices, i. e. frequency, duration, and intensity of the attacks, have been proved by different studies. Despite the fact, it is required to notice the sport characteristics, such as intensity, duration, repetition, and type of the sport, to investigate the beneficial effects of the physical activities on migraine treatment. The aim of this study was to investigate the effects of the Moderate Intensity Aerobic (MIA) exercises on the migraine indices and quality of life in women with migraine.
    Materials and Methods
    In the controlled random semi-experimental study, 20 non-athlete women with migraine were studied in Kermanshah in 2015. The subjects were divided into two groups including control and MIA groups (n=10 per group). 8-weak MIA exercises (13-15 Borg RPE Scale) consisted of three 40-minute sessions a weak. The migraine indices of the subjects (frequency, duration, and intensity) were measured one month before and after the exercises. In addition, the quality of life and the aerobic power of the subjects were assessed 48 hours before and after the exercises. Data was analyzed by SPSS 21 software using ANCOVA, LSD post-hoc, and independent T tests.
    Findings: MIA exercises resulted in significant reductions in the intensity, frequency, and duration of headache attacks, as well as an increase in the aerobic power (p
    Conclusion
    MIA exercises lead to a reduction in the migraine headache, as well as an improvement in the quality of life and aerobic readiness, in the women with migraine.
    Keywords: Headache, Migraine Disorders, Women, Aerobic Exercises
  • S. Gholami *, T. Reyhani, M. Beyraghitoosi, H.M. Behnam Vashani Pages 299-306
    Aims: Epilepsy is one of the most prevalent childhood neurological disorders. As the primary caregivers, the mothers of epileptic children undergo different psychological pressures. The aim of the study was to investigate the effects of empowerment on the self-efficacy of the mothers of the epileptic children, concerning psychological adaptation, gaining support, and receiving information.
    Materials and Methods
    In the controlled two-group random clinical trial with pretest and posttest steps, 100 mothers of epileptic children hospitalized in the Neurology Ward of Ghaem Hospital of Mashhad were studied in 2014. The subjects, selected via convenience sampling method, were randomly divided into two groups including experimental (n=50) and control (n=50) groups. Data was collected using the caregiver’s self-efficacy questionnaire. Only experimental group received the empowerment program, and no intervention was conducted in control group. The mothers’ self-efficacy was measured before and after the intervention in both groups. Data was analyzed by SPSS 11.5 software using independent T, paired T, Chi-square, Fisher’s exact, and covariance tests.
    Findings: The mean scores of self-efficacy, including psychological adjustment, gain a support, and receiving information, were not significantly different between the groups before the intervention (p>0.05). Nevertheless, the groups were significantly different after the intervention (p
    Conclusion
    The empowerment program enhances the self-efficacy of the mothers of the epileptic children in psychological adjustment, gain a support, and receiving information.
    Keywords: Empowerment, Self, Efficacy, Epilepsy, Psychological Adjustment, Information Lite
  • R. Soori *, S. Choopani, N. Falahian, A. Ramezankhani Pages 307-312
    Aims: Recently, homocysteine has been noticed as the major pathogenesis factor of the cardiovascular diseases. The aim of the study was to investigate the effects of physical activities on the serum homocysteine levels, as well as other cardiovascular risk factors in either obese or overweight women.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest semi-experimental study, 18 women referred to the Alzahra sport complexes in districts 3 and 4 of Tehran were studied in 2015. The subjects were selected via random sampling method and randomly divided into two groups; physical activity and control groups. And the intervention program was conducted in the former, while the latter received no intervention. The exercise protocol consisted of 10-week (5 sessions a week) stretching exercises and aerobic activities (60 to 75% of the maximum heart beat). The serum homocystein level and lipids were measured both at the start and 48 hours after the exercises. Data was analyzed by SPSS 16 software using paired T and independent T tests.
    Findings: After the exercises, the mean serum homocysteine level in physical activity group significantly decreased than control group (p=0.001). Nevertheless, the difference between the lipid levels of physical activity and control groups was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    Reducing the serum homocysteine concentration, 10-week physical activity might also reduce the risk factors of cardiovascular diseases in either obese or overweight women.
    Keywords: Homocysteine, Physical Activity, Obesity, Overweight, Women
  • P. Soleymani *, A. Abolghasemi, S. Vakiliabasalilu, A. Rahimi, Nasrin Bayramzade Pages 313-319
    Aims: One of the most prevalent gastrointestinal functional disorders is the irritable bowel syndrome (IBS). Different medical and psychological treatments are conducted to control the symptoms of the disease. The aim of this study was to determine the effectiveness of the cognitive-behavioral stress management training on the severity of the symptoms and emotional welfare of patients with IBS.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest clinical trial study, 30 patients with IBS were studied in Ardabil in 2012. The subjects, selected via available sampling method, were randomly divided into two groups including experimental (n=15) and control (n=15) groups. Data was collected using the IBS severity questionnaire, the characteristic positive and negative affection scale, and the life satisfaction scale. Ten 90-minute group cognitive-behavioral stress management treatment sessions were conducted in experimental group. The subjects were assessed at both pretest and posttest steps. Data was analyzed by SPSS 20 software using multivariate covariance analysis test.
    Findings: The mean scores of positive affection, negative affection, life satisfaction, and IBS symptom severity of experimental and control groups were significantly different at the posttest step (p
    Conclusion
    The cognitive-emotional stress management treatment can reduce the severity of the symptoms, while it can increase the emotional welfare, in the patients with IBS.
    Keywords: Stress (Psychological), Signs, Symptoms, Emotions, Irritable Bowel Syndrome
  • K. Mirkarimi, A.R. Charkazi, M.R. Honarvar, M.J. Kabir, R. Berdi Ozouni, Davaji, M. Aryaie *, M. Eri Pages 321-327
    Aims: As a growing problem, obesity is one of the most important worldwide health problems. One of the major factors leading to obesity is the sedentary lifestyle. The aim of this study was to investigate the effects of motivational interviewing on the physical activity intention in the obese or overweight women, using the protection motivation theory (PMT).
    Materials and Methods
    In the clinical trial study, 60 obese or overweight women referred to the health centers of Gorgan were studied in 2015. The subjects, selected via non-probable and available sampling method, were randomly divided into two groups including control and motivational interviewing groups. Data was collected using a researcher-made questionnaire before the intervention and 2 and 6 months after in both groups. Data was analyzed by SPSS 18 software using independent T, Chi-square, repeated measures ANOVA, LSD, and one-variable and multivariable linear regression tests.
    Findings: The scores of all the constructs of PMT in motivational interviewing group significantly increased 2 and 6 months after he intervention (p0.05). The most powerful constructs predicting the intention towards the physical activities 2 months after the intervention were perceived-reply efficiency, self-efficiency, and perceived intensity, successively. In addition, such factors 6 months after the intervention were attitude and perceived intensity, successively.
    Conclusion
    The motivational interviewing increases the scores of all the constructs of PMT, which leads to an increase in the physical activity intention in the obese or overweight women.
    Keywords: Motivational Interviewing, Physical Activity, Protection Motivation Theory, Overweight
  • V. Sobhani, M. Mohammadi, H. Shirvani, A. Amini * Pages 329-336
    Aims: Following the sport activities, the blood homeostasis system, being affected by fibrinolysis and coagulation factors, is changed. The aim of this study was to investigate the effects of high-intensity interval and concurrent (aerobic-resistance) long-term sport courses on the blood fibrinolysis and coagulation parameters in healthy non-athlete young persons.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 30 healthy non-athlete young men were studied in Saqez in 2014. The subjects, selected via simple available sampling method, were randomly divided into three groups including concurrent (aerobic-resistance) trainings, high-intensity interval trainings, and control groups. 8-week trainings (3 times a week) were conducted in both concurrent and high-intensity interval groups. Blood sampling was done before the first session and 30 minutes after the last training session. Data was analyzed by SPSS 19 software using dependent T, one-way ANOVA, and Tukey’s post-hoc tests.
    Findings: After the training intervention, the number of platelits and the fibrinogen level significantly decreased in concurrent group. In addition, prothrombin time in high-intensity interval group and the D-dimer level in both training groups significantly increased (p
    Conclusion
    8-week high-intensity interval and concurrent trainings reduce the promoter coagulation activity in the helthy non-athlete young men, while increase the fibrinolytic activity.
    Keywords: Circuit, Based Exercise, Blood Coagulation, Fibrinolysis
  • R. Ohebbati, A.A. Abbasnezhad, A. Khajavi Rad *, M. Haghshenas, M.R. Khazdeir Pages 337-344
    Aims: Adriamycin is one of the anti-cancer medications. Nevertheless, the medication causes renal damage. Curcuma longa has anti-inflammatory and anti-oxidant effects. The aim of this study was to determine the effects of hydroalcoholic extract of Curcuma longa on renal damage due to Adriamycin in the rat.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 32 male Wistar rats were studied. Via simple random method, the rats were divided into four groups including control, Adriamycin (5mg/Kg), Curcuma longa extract (1000mg/Kg), and Curcuma longa extract with Adriamycin groups. The groups underwent 5-week treatment. 24-hour urine samples were collected at days 0, 6, 10, 14, 21, 28, and 35, to measure glomerular filtration rate. The left kidney of the animal was used to determine the renal damage percentage. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-way ANOVA, Tukey’s post-hoc, and paired T tests.
    Findings: Mean of glomerular filtration rate in Adriamycin group significantly decreased at days 21 and 35 compared to days 0 and 6. In addition, it significantly increased in Curcuma longa extract group at days 10, 14, 21, and 28 (p
    Conclusion
    Hydroalcoholic extract of Curcuma longa reduces the renal damage percentage caused by Adriamycin in the rat, while improves glomerular filtration rate.
    Keywords: Curcuma longa, Renal Failures, Glomerular Filtration Rate, Adriamycin
  • Hoseini, M. Asgari * Pages 345-351
    Aims: In traditional medicine, dill (Anethum graveolens) is known as the reducer of glucose, lipid and cholesterol. Physical exercises are also from the main methods of controlling and treating diabetes and hyperlipidemia. The aim of this study was to evaluate the effect of swimming exercises for 6 weeks, hydroalcoholic extracts of Anethum graveolens and their combination on lipid profile of diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this experimental research, 48 Sprague Dawley male rats were randomly chosen and were divided into 4 groups (swimming training, hydroalcoholic extracts of dill, swimming exercises with hydroalcoholic extracts of dill, control), one week after induction of diabetes. Interventions were 6 weeks (5 sessions per week for 30min per session) of swimming exercises and intraperitoneal daily usage of 100mg/kg hydroalcoholic extracts of dill. After that, blood sampling was done from all samples to analyze the lipid profiles. Data was analyzed by dependent T, one way ANOVA and Tukey post hoc tests.
    Findings: Using hydroalcoholic extracts of dill, swimming exercises and their combination for 6 weeks had significant effect on reduction of LDL, VLDL, TG and Cholesterol of diabetic rats (p=0.001). Swimming exercises plus extract usage had more decreasing effect on LDL (p=0.008) and cholesterol (p=0.01) than extract usage alone had. In addition, The combination treatment had more increasing effect on HDL than just extract (p=0.001) and just exercise (p=0.01) had.
    Conclusion
    Although 6 weeks of swimming exercises and usage of hydroalcoholic extracts of dill improves the lipid profile of diabetic rats, their combination treatment method is more effective.
    Keywords: Anethum graveolens, Swimming, Exercise, Diabetes Mellitus
  • P. Matory Por, M. Mahmoudi *, H. Mafari Manesh, S. Ebrahim Pour, F. Rafiei, P. Asgari Pages 353-358
    Aims: The installation of intravenous catheter is an unpleasant and painful experience for many patients. Then, it is necessary to provide new methods to either reduce or remove pain in the patients’ injection point. The aim of this study was to investigate the effects of positioning (either sitting or lying) during the installation of intravenous catheter on pain level and the following anxiety in the patients.
    Instrument &
    Methods
    In the two-blinded clinical trial study, 60 patients hospitalized in the internal wards of Arak Amir-Al-Momenin Hospital were studied in 2015. The subjects selected via available method were divided into two groups including sitting and supine groups based on the simple random allocation. The pain severity and anxiety severity indices were investigated in both groups before and after the venipuncture based on the visual analogue scale (VAS). Data was analyzed by SPSS 20 software using Chi-square, paired-T, and independent T tests.
    Findings: Mean scores of anxiety before the venipuncture in both groups were not significantly different (p>0.05). Nevertheless, after the venipuncture, mean anxiety score and mean pain score in sitting group were significantly more than supine group (p=0.0001). In addition, mean scores of anxiety before and after the venipuncture in the supine group were significantly different (p=0.0001). However, no significant difference was observed between the scores before and after the venipuncture in sitting group (p>0.05).
    Conclusion
    During the installation of intravenous catheter, the supine position can reduce the pain level and the following anxiety in the patients compared to the sitting position.
    Keywords: Anxiety, Pain, Supine Position, Injections, Intravenous
  • Mehrnaz Geranmay, Hamide Ezadi *, Nasim Sadat Taebi Pages 359-363
    Aims: There is a prevalence of dysmenorrhea in women. The treatment of the disease includes medication and non-medication treatments. The non-medication treatments, such as acupressure, are recently noticed by the patients. The aim of this study was to investigate the effects of pressure on the tenth spleen point on the pain severity in the primary dysmenorrhea.
    Materials and Methods
    In this one-blind random clinical trial, 100 female students with primary dysmenorrhea, who were residents of the dormitories of Tehran University of Medical Sciences, were studied in 2012. The subjects, selected via purposeful sampling method, were divided into control (n=50) and intervention (n=50) groups based on the randomization program. Data was collected by a demographic questionnaire, the pain ruler, and the visual scale. The pressure medicine and its application, the tenth spleen point, way to find the point, and its massage method were trained in intervention group. There was no intervention in control group. The pain severity was measured before the intervention and one, two, and three months after it. Data was analyzed by SPSS 16 software using Chi-square and independent T tests.
    Findings: There was no significant difference between control and intervention groups in mean pain severity (p=0.143). Therefore, the groups were the same in the pain severity. There were significant differences in the first, the second, and the third months after the intervention between the groups. In addition, there was a reduction in pain severity after 3 months in intervention group (p
    Conclusion
    Pressure on the tenth spleen point is effective on the reduction of pain severity in the primary dysmenorrhea.
    Keywords: Dysmenorrhea, Acupressure, Tenth Spleen (Xue Hai) Point